Domy weselne

Od początku istnienia Hotelu & Restauracji Maria zyskaliśmy wysoką renomę jako organizator przyjęć weselnych. Dziś możemy stwierdzić, że mamy ogromne doświadczenie w organizacji wesel.

Oddajemy do Państwa dyspozycji 6 sal weselnych o różnorodnym klimacie, wielkości i charakterze na terenie Hotelu i Restauracji MARIA przy ul. Wrocławskiej oraz sale w naszym nowo wybudowanym hotelu w Szczawnie Zdroju.

Zrealizujemy każde wymarzone przez Państwa przyjęcie weselne.

 

Wesele to jedyny, niepowtarzalny dzień w naszym życiu.
Marzeniem jest, aby ten czas pozostał w pamięci
i przez wiele lat pozwalał powiedzieć:
"pamiętasz kochanie"...

 

Weselne zabiegi SPA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MENU WESELNE

 

ZUPA

1 RODZAJ DO WYBORU

ROSÓŁ Z MAKARONEM LUB KOŁDUNAMI

AROMATYCZNY BULION Z CIELECYMI PULPECIKAMI

CAPUCCINO Z BOROWIKÓW Z KREWETKOWYM SZASZŁYKIEM

KREM Z BIAŁYCH WARZYW, SERA PLEŚNIOWEGO Z ZIOŁOWYMI GRZANKAMI

ZUPA MINESTRONE Z PARMEZANEM

 

DANIE GŁÓWNE

DO WYBORU W WERSJI SERWOWANEJ (1 DANIE) LUB 3 DANIA DO WYBORU W WERSJI PÓŁMISKOWEJ

FILET Z INDYKA PANIEROWANY W PŁATKACH MIGDAŁÓW

ZRAZY STAROPOLSKIE Z WĘDZONĄ SŁONINĄ I OGÓRKIEM, W SOSIE Z CZERWONEGO WINA

POLICZKI WOŁOWE DUSZONE Z WARZYWAMI

GRILLOWANE POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W SOSIE Z LEŚNEGO RUNA

SANDACZ DUSZONY W BIAŁYM WINIE PODANY Z SOSEM OGORKOWYM

DORSZ W SOSIE CYTRYNOWYM

MEDALION ZE SCHABU W SOSIE DIJON

ROLADKI SCHABOWE ZE SZPARAGAMI W SEROWYM SOSIE

FILET Z KURCZAKA FASZEROWANY SZPINAKIEM PANIEROWANY SEZAMEM

 

 

DODATEK SKROBIOWY

2 RODZAJE DO WYBORU

ZIEMNIAKI Z BOCZKIEM I GRZYBAMI

ZIEMNIAKI OPIEKANE

ZIEMNIAKI Z MASEŁKIEM I KOPERKIEM

PUREE MAŚLANE

KOPYTKA

KLUSKI ŚLASKIE

GNOCCHI

RYŻ CURRY Z WARZYWAMI

 

 

DODATEK WARZYWNY

2 RODZAJE DO WYBORU

MIX SAŁAT Z PRAŻONYMI PESTKAMI I SOSEM VINAIGRETTE

BUKIET WARZYW PO PARYSKU Z KLAROWANYM MASŁEM

ZESTAW SURÓWEK

WARZYWA GRILLOWANE
SALSEFIA Z PALONYM MASŁEM

ROMANESCO Z PALONYM MASŁEM

 

 

 

 

BUFET ZIMNYCH PRZEKASEK

 

SERWOWANE DO STOŁÓW GŁÓWNYCH – 10 PRZEKASEK DO WYBORU

ŚLEDZ W OLEJU

ŚLEDZ PO KAPITAŃSKU

ŚLEDZ PO KASZUBSKU

PIECZONY ROSTBEF Z KREMEM CHRZANOWYM NA SAŁATCE ZIEMNIACZANEJ

DESKI MIĘS PIECZONYCH PODANYCH Z DOMOWYMI MARYNATAMI

DESKI WYKWINTNYCH SERÓW Z OWOCAMI I KRAKERSAMI

SAŁATKA TATRZANSKA Z GRILLOWANYM OSCYPKIEM I ŻURAWINĄ

SAŁATKA GRECKA Z OLIWKAMI I SEREM FETA

PASZTET Z KURKAMI PODANY Z KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI

ROLADA WIEPRZOWA Z WARZYWAMI A'LA PREZES

RYBA W SŁODKO-PIKANTNYM SOSIE

OZOREK Z MUSEM CHRZANOWYM

SAŁATKA Z BROKUŁÓW Z OLIWKAMI, FETĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI

MOZARELLA Z POMIDORAMI I PESTO

GALANTYNA DROBIOWA Z WARZYWAMI

RYBA PO GRECKU

JAJKO GARNIROWANE

JAJKA FASZEROWANE

SAŁATKA Z WĘDZONĄ SZYNKĄ

KURCZAK Z BRZOSKWINIĄ POD AUSZPIKIEM

ŁOSOŚ WĘDZONY NA GRZANCE

GALARETKI Z MIĘS MIESZANYCH

GALARETKA DROBIOWA

MIX SAŁATEK W KOSZYCZKACH RYŻOWYCH

 

DANIA GORĄCE

SERWOWANE W TRAKCIE WESELA – 2 DO WYBORU

PASECZKI WIEPRZOWINY Z OGÓRKIEM I PIECZARKĄ, A'LA STROGONOFF

PIKANTNA ZUPA MEKSYKAŃSKA Z DIABLOTKĄ SEROWĄ

ŻUREK KRÓLEWSKI Z SZYNKĄ I JAJKIEM

BARSZCZ CZERWONY Z KOŁDUNAMI LITEWSKIMI

BARSZCZ CZERWONY Z KROKIETEM

BARSZCZ CZERWONY Z PASZTECIKIEM FRANCUSKIM

FORSZMAK

 

 

DANIA PŁONĄCE

SERWOWANE W TRAKCIE WESELA PRZEZ KUCHARZA – 1 DO WYBORU

INDYK FASZEROWANY MIĘSEM PODANY Z JABŁKOWYM SUFLETEM I KLUSECZKAMI GNOCCHI

AROMATYCZNA KACZKA FASZEROWANA KASZĄ I JABŁKIEM, PIECZONA W MIODZIE,
ZIOŁACH, PODANA Z KAPUSTĄ MODRĄ I OPIEKANYMI KOPYTKAMI

GĘŚ FASZEROWANA MIĘSEM PODANA Z MODRĄ KAPUSTĄ I KOPYTKAMI.

UDZIEC WIEPRZOWY PODANY Z ZIEMNIACZKAMI OPIEKANYMI I KAPUSTĄ ZASMAŻANĄ

DZIK PIECZONY W PIECU CHLEBOWYM FASZEROWANY KAPUSTĄ I ZIEMNIAKAMI

PROSIAK FASZEROWANY KAPUSTĄ I ZIEMNIAKAMI

 

PONADTO PROPONUJEMY:

 

 

BUFET SZEFA KUCHNI - SZEROKI WYBÓR PRZEKĄSEK

ŚLIMAKI ZAPIEKANE W KRUCHYM CIEŚCIE

VOLAUVENT Z MUSEM Z TUŃCZYKA

PTYSIE Z SAŁATKAMI

STRUDEL FRANCUSKI Z GRILLOWANĄ POLĘDWICZKĄ

MINI TATARKI LA VERDE

 

 

BUFET CHŁOPSKIE JADŁO

WIEJSKIE CHLEBY

SMALEC ZE SKWARKAMI Z JABŁKIEM

OGÓRKI KWASZONE

SWOJSKIE WYROBY – KASZANKA KULEBIAKI Z KAPUSTĄ, PASZTETY

PIEROGI OPIEKANE

 

 

BUFET SZLACHECKI

BUFET CHLOPSKIE JADŁO +.....

WYBÓR SWOJSKICH WĘDLIN

BOCZKI ROLOWANE

STUDZIENINA WIEPRZOWA

BIGOS STAROPOLSKI ZE ŚLIWKĄ

GOLONKA PIECZONA W PIWIE

ŻEBERKA W MIODZIE I ZIOŁACH

FLACZKI STAROPOLSKIE

 

 

BUFET RYBNY

WYBÓR RYB FASZEROWANYCH / DO WYBORU: ŁOSOŚ, SANDACZ, JESIOTR, SZCZUPAK/

SAŁATKA Z OWOCÓW MORZA

MAŁŻE ŚW JAKUBA Z PIKANTNĄ SALSĄ

SUSHI

TYMBALIKI RYBNO-WARZYWNE W GALARETCE Z BIAŁEGO WINA

TATAR Z WĘDZONEGO PSTRĄGA Z ZIELONYM OGÓRKIEM

 

 

BUFET STREET FOOD

LASAGNE BOLOGNESE

SKRZYDEŁKA KENTUCKY

SAJGONKI Z SOSEM SŁODKIE CHILLI

TORTILLA Z KURCZAKIEM

KOFTA

TACOS

DIPY

 

 

 

 

 

BUFET JAPOŃSKI

KREWETKI W TEMPURZE Z SOSEM SŁODKIE CHILLI

SUSHI

TORI KARRAGE

SAŁATKA WAKAME

EDAMAME

MISO TOFU

 

 

BUFET SŁODKI

WYBÓR CIAST BANKIETOWYCH

KOMPOZYCJE Z OWOCÓW

PANAKOTY Z SOSEM OWOCOWYM

GALARETKI Z OWOCAMI

MUSY – TIRAMISU, CZEKOLADOWY, MARCEPANOWY

 

 

BUFET LODOWY

MINI ZAMRAŻARKA Z LODAMI GAŁKOWYMI,

BITA ŚMIETANA,

POSYPKI, POLEWY, OWOCE W ŻELU

WAFELKI, PUCHARKI

 

 

BAR – DO WYBORU OPCJONALNIE

KAWA ROZPUSZCZALNA, HERBATA CZARNA

KAWA Z EKSPRESU, HERBATY SMAKOWE

SOKI OWOCOWE

WODA MINERALNA

NAPOJE GAZOWANE

 

 

DODATKOWO DO WYBORU

FONTANNA CZEKOLADOWA Z BIAŁĄ LUB CIEMNĄ CZEKOLADA Z DODATKAMI

FONTANNA ALKOHOLOWA

 

 

MINIMALNE ZAMÓWIENIE BUFETÓW DLA 50 OSÓB

 

 

  • BUFET SZEFA KUCHNI – 60 PLN

  • BUFET CHŁOPSKIE JADŁO – 35 PLN

  • BUFET SZLACHECKI – 60 PLN

  • BUFET RYBNY – 60 PLN

  • BUFET STREET FOOD – 50 PLN

  • BUFET JAPOŃSKI – 60 PLN

  • BUFET SŁODKI – 40 PLN

  • BUFET LODOWY – 900 PLN

     

Wszelkie pozostałe napoje i alkohole oraz tort i ciasta mogą Państwo zakupić we własnym zakresie.

 

 

Poprawiny:

Koszt obiadu poprawinowego - od 65 zł/os

 

HOTEL:

Apartament dla Państwa Młodych - gratis

Dla Gości weselnych - specjalna, promocyjna cena w pokojach 2-3 osobowych - 100zł/os

 

 

 

 

ZAPRASZAMY!!!

Kontakt:

 

Dorota Barańska – właściciel – tel. 508 223 956

Sylwia Siodłak – manager – tel. 694 494 366

Mateusz Bieńkowski – manager- tel. 506 695 177

 

 

Hotel Restauracja Maria

w Wałbrzychu

ul. Wrocławska 134b